Bölüm 17 – Runtalya 2012’nin Ardından

Burada dinle:

Bilgisayarına indir: bölüm 17

Bu bölüm 42 dakika.

Bölümün konusu geçtiğimiz pazar günü koşulan Runtalya Maratonu. İkimiz de oradaydık. Birimiz yarı maraton diğeri de tam maraton koştu. Organizasyonu artıları ve eksileri ile ele aldık.

Bu bölümün açılış ve kapanış müziği:
Grand Funk Railroad‘dan Got the Thing on the Move

Bölümde sözü edilen ve referans verilen bazı konular ve bağlantıları:
Bahsettiğimiz yeni web gazetesi: Koşu Gazetesi
Runtalya resmi sitesi
Runtalya yarış sonuçları
Maratonlarda mesafe ölçümleri ve GPSler hakkında güzel bir yazı

Bölüm 17 – Runtalya 2012’nin Ardından” üzerine 2 yorum

  1. Agziniza saglik. Bu sene destek verenlerin cok az oldugundan bahsedip duruyorduk ve sebebine anlam veremiyorduk. Dinlerken “bu sene yabanci kosucular cok azdi” tespitini yaptiginiz an nedenini farkettim. Gecen senelerde destek verenlerin neredeyse hepsi o yabanci kosucularin yakinlariydi, kendi kosuculari kadar digerlerine de destek veriyorlardi. Bu sene yabanci kosucu cok az olunca, onlara destek verenler de olmadi. Sonucta ortaya bu goruntu cikti.

  2. En önemli eksik finişte su yoktu.Adamlar o kadar powerede’leri,suları yollarda israf ettiler.Yarışı bitirdim,su nerde?Piramitte.Piramide gittim su nerde?dışarda.1 km yol yürüttüler.Çok önemli bir eksikti.Adamlar finişteki büfeyle anlaşmışlar kanımca,para kazansın diye.

    Çok daha önemli bir eksik, çok az bahsettiniz,kazanana para ödülü vermiyor adamlar.Atletlerin hepsi protesto ediyor,katılmıyorlar.Atlet tatili ne yapsın,adamların paraya ihtiyacı var.Forumlarda ve organizasyona söylenecek en önemli konu bu.Öger reklamını gayet güzel yapıyor.Verdiği tatil ödüllerini erken rezervasyonla çok ucuza çıkarabilirsiniz.Para ödülü olsa çok daha kalabalık,rekabeti fazla bir yarış olur.

    Söylediğiniz eksikler de doğru,bunları çok daha fazla konuşup anlatmalıyız.Koskoca Türkiye’de kaç sporcu var ki?Çok büyük eksik.

    Ayrıca dikkatimi çeken şey, seyirci Türkler öyle boş boş bakıyor,bakıyorum yabancı turistlere adamlar alkışlıyor,tezarat yapıyor.İşte spor kültürümüz,futbola inat bunları daha çok konuşmalıyız.

Yorum yazın